The World of Steampunk!

AREA 8: The World of Steampunk!

International Steampunk at El Mundo Fantasia

See this amazing world!

Steamtime Fantasy Papenburg

"Amazing inventions!"

Mis dit niet en bezoek het kampement met hun speciale uitvindingen!

We krijgen deze 4e editie een geweldig en groot internationaal steampunk kampement! Na België, Nederland en Duitsland kunnen we nu ook de 2e fantastische steampunkgroep Steamtine Papenburg uit Duitsland toevoegen!

Ze zijn er met een groot kampement en zijn gek genoeg om door de tijd te reizen en allerlei uitrustingen van alle culturen, landen en eeuwen te verzamelen om futuristische machines en accessoires te maken, die op fantastische manieren werken.


Steampunk creators "Just_In_Andy"

"Just_In_Andy" (Andy & Justyna) will be at El Mundo Fantasia again this year demonstrating the art of Steampunk Science.!

From free electricity, to automatic air-conditioned hats, to the magic of unicorn piss, to ... who knows what they will invent next???

If they are not in their tent, you might see them driving around on their chairs for "Ladies & Gentlemen of Leisure" ... yes, you read that correctly: "driving their chairs"!!!


Wunderdampf Labaratorium

The experiment failed...

Wupperdampf Labaratorium neemt jou mee op 6 & 7 juli 2019 met hun tijdreis!
Vanwege een mislukt experiment in het jaar 1886, werd hun laboratorium, gezeten in Wuppertal-Cronenberg, in 2011 door de ruimte en de tijd gekatapulteerd.

Onmiddellijk begonnen de ingenieurs en wetenschappers te proberen hen terug in de tijd terug te brengen. Machines werden gebouwd, verschillende instrumenten werden getest en zij leerden de technieken van de 21e eeuw. Helaas zijn ze er nog niet in geslaagd om weer terug in de tijd te reizen.

Op verschillende markten (of zogenaamde "Fantasyfestivals" of "Conventies") zoeken zij een gekwalificeerd persoon om ze te helpen met woorden en daden. Kom en bewonder instrumenten en constructies uit een verre toekomst!

Bekijk de mislukte experimenten en hun dubieuze resultaten! Kom mee tijdreizen in de wereld van Jules Verne of H.G. Wells! Maar let op! Zij nemen geen verantwoordelijkheid voor vreemde incidenten!


Special steampunk guest Steve Kay!

Very special steampunk vehicle

From the UK, Manchester, Steve Kay is coming to El Mundo Fantasia!

You really want to see this! This VW is a piece of art!

The 1965 VW camper has been some 3 years in the making and still constantly changing evolving and improving. Steve is a classic car restorer by trade and this ihis combination of two things I love...classic VWs and Steampunk.


Creative Steampunk Connection & The Time Travelers

The World of Steampunk!

Wat gaan we ons weer amuseren! Kom jij hun kampement bezoeken?
Ook dit jaar zal er op het mooie terrein van Mondo Verde het kampement van Creative Steampunk Connection en The Time Travelers opgebouwd worden.

Samen met hun vrienden Alice Clanking Bottem en Cyril Wither Wood zullen zij de bezoekers een kijkje geven in het leven van een tijdreiziger.

De verkoopstand van Homemade bij Tamara zal er staan met leuke hebbedingen, mooie sieraden en ander steampunk stuff.

Schmink en Grime zal er ook met een stand staan waar een demonstratie bodypaint gegeven wordt.

Wil jij eens met een steampunker op de foto? Bij The Time Travelers zal het decor klaar staan en bij Alice en Cyril staat een selfie hoek. Er wordt gedemonstreerd op een authentieke naaimachine uit 1890 door lady Marieke en de steampunkweerman voorspelt het weer. We geven ook graag een woordje uitleg over de wereld waarin wij leven. Ontdek bij The Time Travelers de nieuwste uitvindingen, steampunk attributen en rare verzamelingen. En doe bij Creative Steampunk Connection mee aan een teaduel.

Ben je in het bezit van een Steampunk paspoort (zeitreisepass) dan kun je bij Creative Stamping Secretary (in de verkoopstand) een visum en stempel halen. Hier zullen de paspoorten ook te koop zijn.

FOTOSHOOT! Beide dagen zal er om 14.00 uur een steampunk groepsfoto shoot zijn in het midden van ons kampement. .

Kom gezellig binnen in het kampement en maak kennis met onze steampunk wereld.


Amazing technology!

Steampunk stuff!


You like Jules Verne, Victorian & Steam?

Come and see the "inventions"

SAVE THE DATE!

Saturday 6 July 2019 10:00h-19:00h

Sunday 7 July 2019 10:00h-18:00h