Sassenachs!
Is het nog rustig…?
23 januari 2019
Flashback
19 april 2019

Sassenachs!

El Mundo Fantasia presents: Sassenachs!

Yes, dit jaar zijn erbij! 2 dagen feest met opzwepende ritmes, drums & Bagpipe! Happy!

Sassenachs is een acht koppige Folk Rock formatie In Schotse kilts uit Dordrecht.

Op de klanken van de bagpipe en opzwepende ritmes van de drums is het onmogelijk om stil te blijven zitten. Gekleed in 18e eeuwse plaids, gewapend met bagpipe en wardrums, zijn de Sassenachs tijdens de 4e editie aanwezig!

Natuurlijk staan zij ook rockend op het podium met snoeiende gitaren, drumstel en keytar en zijn de Sassenachs in staat van elke gelegenheid een feest te maken. Kom kijken, en laat je sokken onder je kilt vandaan rocken!

En er is meer!

Tijdens de meerdaagse optredens betrekken de Sassenachs hun eigen tenten kamp. Bestaande uit en in het het centrale middelpunt punt van het kamp, de luifel en de kookplaats. Hier worden de lekkerste recepten gekookt en gebakken door de veldkoks! De clantafel is altijd voorzien van de heerlijkste en gezonde spijzen. Naast de luifel wordt de ze omgeven door diverse modellen slaaptenten, fourage en merchandise tent en een wapenrek waar de verdedigingsmiddelen van de clan hangen indien er dreiging van de Engelsen en rivaliserende clans! Het kampement is open en vrij toegankelijk voor het publiek!

Naast muziek maken proberen ze ook een inkijk te geven in het leven in het 18e eeuwse Schotland. Wees getuigen van een pub gevecht of een serieus gevecht met messen en zwaarden. Hun eigen dokter toont haar vaardigheden tijdens een show of leer hoe je een ‘great kilt’ of ‘belted plaid’ om moet doen. In de workshop worden reparaties uitgevoerd en de clan dames kunnen je voorzien van hun laatste cd’s of een Sassenachs t-shirt in de merchandise tent.

Zij zijn altijd bereid om demonstraties te geven en vermaak voor jong en oud!